Всесвітній день знищення військової іграшки

В цей день відзначають дуже незвичайне міжнародне свято, знищення військової іграшки. Цю дату почали відзначати в 1988 році. Ініціатором стала Всесвітня Асоціація допомоги сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування. В цей день дітям пропонують відмовитися від своїх військових іграшок і поміняти їх на інші: м'які, настільні ігри, ляльки, конструктори, автомобілі. Ініціатива стала настільки успішною, що отримала прихильників у різних країнах і тепер багато хто з них беруть участь в цій акції.

День салямі в США

Навіть у ковбаски є свій день, але в Америці святкують тільки один сорт - салямі. Почали святкувати цей день в 2006 році. Ідея свята належить Кристині і Вірджинії, які дуже люблять цей смачний продукт. Вони, сидячи вдома в Хенріко, заявили про створення Товариства любителів салямі. І свято швидко стало популярним в Америці і в багатьох країнах світу.

Салямі з'явилася в Америці разом з переселенцями з Італії. Столицею цієї ковбаски вважають місто Сан-Франциско, в якому збереглися секрети виробництва салямі ще від італійських переселенців.

Популярні новини зараз

З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Показати ще

Свято ліхтариків у Флоренції

Це історичне свято у Флоренції проходить ввечері з 7 на 8 вересня і приурочене до свята Різдва Божої Матері Діви Марії. Свято почали святкувати ще в 17 столітті. Тоді багато жителів з найближчих містечок приїжджали до Флоренції відсвяткувати Різдво Діви Марії, яку дуже шанували в Італії. Люди відзначали дату на площі Благовіщення, яка теж присвячена Богоматері. Заодно селяни і продавали свої товари, тому організовувався великий міський ярмарок. Селянки надягали свої найкращі сукні, а міські жителі, які вважали, що ці вбрання аж надто пишні, називали селянок «ліхтариками». Тому в цей день після ярмарки по місту проходить багатолюдна процесія з барвистими паперовими ліхтариками, в яких горять свічки. Також люди запалюють паперові ліхтарики, які сотнями піднімаються в небо, створюючи неймовірне видовище.

Православні свята:

  • День пісний.
  • Повернення мощей апостола Варфоломія.
  • Апостола від 70-ти, Тіта, єпископа Критського.
  • Святителів: Варсіса і Євлогія, єпископів Едеський, і Протогена, єпископа Каррійского, сповідника і інших з ними.

Тіт Листопадник 7 вересня

Церква відзначає пам'ять святого Тіта, який вважається апостолом від 70-ти і учнем святого Павла. Тіт був язичником і з приводу його навернення до християнства існують цікаві легенди. А на Русі це був день збирання грибів в лісі і плетіння кошиків для тих же грибів.

Іменини в цей день

Володимир, Іван, Мойсей, Тіт