1. Важливо вчасно вжити заходів, якщо страх перетвориться в одержимість або фобію. Цілком нормально боятися чогось. Швидше за все, вам було страшно кататися на велосипеді, коли ви вперше сіли на нього, можливо, вам було страшно проходити співбесіду на нову роботу. Однак, коли страхи починають контролювати всю вашу життя і негативно впливати на вас, це стає реальною проблемою. Якщо ви відчуваєте, що ваш страх переходить у фобію, він починає викликати сильний стрес, який впливає на вашу життєдіяльність, ви можете відчути неспокій і нервозність.

2. Зрозумійте симптоми страху. Страхи часто проявляються у вигляді фобій, які можуть включати в себе фобії конкретних ситуацій (наприклад, страх перед публічними виступами), страх перед якимись тваринами (перед зміями або павуками), страх крові, уколів і так далі.

3. Подумайте про будь-яких травматичних подій. Якщо ви зіткнулися з автомобільною катастрофою, водіння автомобіля може стати для вас страшним і жахливим справою, якого ви будете намагатися уникнути. Можливо, вас одного разу пограбували по дорозі додому, і думка про повернення додому після роботи автоматично викликає паніку. Є багато способів боротися зі страхами, і, природно, до них відноситься уникнути будь-яких травмуючих подій.

Популярні новини зараз

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Показати ще

4. Подумайте про те, що багато страхи прийшли з дитинства. Можливо, ви дуже боїтеся змій, але ви навіть не можете зрозуміти, звідки взявся цей страх. Деякі дослідження говорять про те, що страхи можуть виникнути ще в дитинстві, і діти можуть перейняти їх від батьків через особливу "біологічну" зв'язок.

5. Визнайте, що цілком нормально чогось боятися. Страх — це адаптивне властивість нашого організму, яке в деякому роді подовжує наше життя. Ви ж відчуваєте страх, коли підходите до краю обриву?

Нагадаємо, що існує чимало міфів про пошуках призначення і надійних способи їх пошуку. Психологи, коучі та бізнес-тренери стверджують, що досягти успіхів у багатьох сферах і заробляти із задоволенням і багато цілком реально, якщо знайти своє покликання в житті.

Як повідомляв портал Знай.uа, буквально недавно стало відомо, що вчені зі Сполучених Штатів Америки приступили до випробувань вакцини, яка зможе подолати акне назавжди. Про це повідомляється на науковому порталі EurekAlert.


Також портал Знай.uа писав, що у Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця попередили про те, що у вересні територію України накриє шість магнітних сплесків.