У Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця попередили про те, що у вересні територію України накриє шість магнітних сплесків. Причому перші магнітні збудження, які будуть близькі до магнітної бурі першого рівня G1, накриють Україну вже 8 вересня.

За стандартною шкалою NOAA (Національна атмосферна адміністрація США), бурі класу 1 можуть впливати на енергетичні системи - слабкі флуктуації в енергетичних системах, на космічні апарати - невеликий вплив на системи управління космічними апаратами, на наземні системи - полярні сяйва видно на високих широтах (до 60 градусів), на початок міграцій тварин.

Найсильніша магнітна буря очікується 11 вересня. Також чутливим людям доведеться випробувати на собі їх вплив 12-14, 16 і 22 вересня. В цілому ж, перший осінній місяць не буде засмучувати українців сильними магнітними бурями і серйозних спалахів на сонці не передбачається.

Вчені попереджають, що на території України будуть лише досить незначні магнітні коливання.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Фахівці стверджують, що найбільші магнітні бурі у 2018 році були зареєстровані 18-19 березня, 20 квітня і 5-6 травня. Саме в ці дні індекс геомагнітної активності досягав значення 6. Це відповідає бурі рівня 2 за максимально можливою п'ятибальною шкалою.

Однак обережним потрібно бути не тільки в умовно небезпечні дні магнітних бур. Так, погіршення самопочуття у метеочутливих людей може проявлятися не тільки під час магнітної бурі або в дні, коли магнітосфера Землі перебуває у стані збудженого, але і за кілька днів до і після цього.

Нагадаємо, магнітні бурі, затемнення і удар Марса: ці дні відчують ваші нерви. Дізнайтеся, як захистити себе від небажаних проблем зі здоров'ям, на роботі і в особистих відносинах.

Як повідомляв "Знай. ua", магнітні бурі у вересні: коли і як підготуватися. Вересень стане досить складним періодом для метеозалежних людей.

"Знай. ua" писав, що українцям загрожують два потужних удари: коли чекати "чорного дня". Метеозалежним людям слід бути готовим до того, що самопочуття може погіршитися вже 27 числа.