Буквально нещодавно стало відомо, що вчені зі Сполучених Штатів Америки приступили до випробувань вакцини, яка зможе подолати акне назавжди. Про це повідомляється на науковому порталі EurekAlert.

Варто відзначити, що дослідникам вдалося досягти перших позитивних результатів. Так, перше тестування антитіл на лабораторних мишах показали, що вони здатні впливати на токсини бактерій акне (так званий CAMP-фактор), при цьому значно зменшуючи запалення.

Як стверджують фахівці, ліки, які лікарі широко використовують для лікування акне, часто бувають «неефективними і стають причиною складно переносимих побічних ефектів — від сухості і роздратування до депресії, суїцидальних думок і дефектів плоду при вагітності», тому вже зараз пацієнти потребують нових «безпечних і ефективних» методів лікування акне.

На сьогоднішній день вчені мають намір перейти до подальших випробувань, які можуть згодом призвести до розробки ефективної вакцини для людей.

"Якщо великі клінічні випробування пройдуть успішно, наше дослідження зможе допомогти мільйонам людей, які страждають від вугрової хвороби" один із провідних дослідників Каліфорнійського університету в Сан-Дієго Чан-Мін Хуанг

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Показати ще

Поява прищів на обличчі - проблема, з якою стикалася кожна людина. Жінки більш гостро реагують на неї, ніж чоловіки, тому шукають косметичні засоби, які допоможуть їм відновити красу і здоров'я шкіри. Однак косметика не може ефективно вирішити ці проблеми.

Відзначимо, що не варто сподіватися, що всі види акне лікуються за допомогою натуральних засобів. Бабусині методи хороші, але все ж в першу чергу краще звернутися до професіоналів. Експерти в сфері косметології стверджують, щоб позбавитися прищів, потрібно стежити за харчуванням, вживати вітаміни і щодня пити достатню кількість води.

Нагадаємо, що буває дві причини виникнення прищів на спині: внутрішня і зовнішня.

Як повідомляв портал Знай.uа, індійські наречені вже давно використовують куркуму в якості скрабу для тіла і маски для освітлення шкіри перед весіллям.

Також портал Знай.uа писав, чим загрожує самостійне видалення прищів в зоні, яку називають "трикутником смерті".