1 квітня - День сміху та жартів. Цей день, або як його ще називають, День дурня, відзначають не лише у багатьох європейських країнах, але і по всьому світу, в тому числі і в США. На честь свята в Мережі створили підбірку хороших анекдотів, над якими варто посміятися.

Зображення з анекдотом

Зображення з анекдотом

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

Зображення з анекдотом

Зображення з анекдотом

Зображення з анекдотом

Зображення з анекдотом

Відомо це свято з ХVІІ століття, "батьками-засновниками" вважають англійців. 330 років тому відомий англійський письменник і антиквар Джон Обрі (сучасник і добрий приятель такої серйозної людини як Томас Гоббс), який збирав не тільки старі цінні речі, але і всілякі забавні історії, чутки, плітки і лондонські анекдоти, вперше згадав про "Свято дурнів".

Кілька років потому, група молодих лондонців у квітневий ранок запрошували городян у Тауер - мовляв, там відбувається цікаве і незабутнє видовище - мийка львів. Роззяв завжди і скрізь вистачає, тому багато городян клюнули на цю байку і рушили в Тауер. Це і послужило його створенню.

Як би там не було, а в Україні цей веселий День з'явився приблизно з кінця XVIII століття, а остаточно затвердився у ХІХ столітті. Його, як і новорічне свято, "завезли" іноземці. Про те, що День сміху в Україні прижився, можна зрозуміти по тогочасній пресі, яка рясніє першоквітневими жартами - в основному досить безневинними.

Цікаво, що першоквітневі жарти, містифікації з центральних газет перекочовували на сторінки регіональних ЗМІ - таким чином, довірливих провінціалів теж зачіпали крила "першоквітневої качки" (тобто, все, як і раніше, тільки з поправкою на швидкість розповсюдження інформації).

В радянські часи українці жартували, але гумор був переважно сумний. День сміху у нас з'явився тільки на початку 70-х років, з початком всесвітньовідомої одеської Гуморини, яка з тих пір стала традиційним заходом, справжнім святом сміху та гумору.

Дивіться сюжет про гумор

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", ці жарти розвеселили весь світ.