Рим на день стане центром політичних подій Європи, оскільки 27 березня тут стартував саміт 27 країн-членів Євросоюзу. Подія присвячена 60-річчю підписання Римського договору, який став основою нинішнього співтовариства.

Про це повідомляє Reuters. Великобританія не буде брати участь в саміті, оскільки її мешканці проголосували на референдумі за вихід зі складу ЄС.

Лідери європейських країн вважають, що настає момент переродження союзу і починається нова глава а його історії. На саміті планується підписати історичну декларацію, яка стане основою для нового розвитку Євросоюзу.

"Перш за все, це можливість відсвяткувати нашу історію разом і підвести підсумки 60 років інтеграції. Не секрет, що історичний момент, з яким ми зараз стикаємося, вимагає більш глибокої і твердої реакції на виклики союзу в короткостроковій і довгостроковій перспективі, - зазначив він. - після частини святкування ми маємо намір прийняти політичну декларацію, яка підтвердить автентичність європейського інтеграційного проекту і визначення наше спільне бачення на майбутні роки ", - заявив глава Євроради Дональд Туск.

Лідери 27 країн ЄС підпишуть декларацію, де буде прописано напрямок розвитку безпеки в Європі, процвітання і стабільності, а також посилення її позицій на світовій арені.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Урочистості пройдуть на території навколо Капітолійського пагорба і президентського Квірінальського палацу. Потрапити сюди можна лише подолавши 40 пунктів пропусків з посиленою охороною.

[[{"fid":"178865","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"800","width":"1200","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]][[{"fid":"178866","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"800","width":"1200","class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]][[{"fid":"178867","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"800","width":"1200","class":"media-element file-default","data-delta":"3"}}]][[{"fid":"178868","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"4":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"800","width":"1200","class":"media-element file-default","data-delta":"4"}}]]

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, президент США Дональд Трамп переплутав голову Європейської комісії Жана-Клода Юнкера і главу Європейської ради Дональда Туска.