Уряд Росії обговорює ідею закону про обмеження швидкості доступу до сайтів іноземних компаній, які не виконують рішення російських судів.

Про це пишуть російські ЗМІ, з посиланням на чиновників.

Водночас, прес-секретар президента країни-агресора Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що нічого не чув про цей законопроект.

Ідея виникла після того, як Google відмовився виконувати вимоги Федеральної антимонопольної служби (ФАС) про попереднє встановлення додатків на Android. Тоді глава відомства Ігор Артем'єв заявив, що жодна держава не потерпить того, щоб рішення її судів не виконувалися. І пообіцяв Google "багато цікавого".

Варіант уповільнити доступ, а не повністю відключити ресурси, обрали тому, що блокування популярних сайтів недоцільне в передвиборчий період.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу

Великі зміни на ринку землі в 2025 році: українці можуть втратити право власності

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку

Показати ще

Водночас, за словами джерел, це і більш складний варіант. Особливо важко сповільнювати швидкість для операторів фіксованого зв'язку.

Зазначимо, у 2016 році в Росії вперше заблокували найбільшу зарубіжну соцмережу LinkedIn. Доступ до неї заборонили за рішенням суду, через те, що компанія відмовилася переносити дані росіян на територію Росії у відповідності до нового закону. Переговори LinkedIn з Роскомнаглядом про відновлення доступу ні до чого не привели.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", швейцарський месенджер Threema, який позиціонується як найбезпечніший, запідозрили в роботі на ФСБ.