Сьогодні Конституційний суд Росії ухвалив рішення з приводу дотримання рішень Європейського суду з прав людини на території держави.

Про це повідомляє ТАСС.

Судді вирішили, що рішення Європейського суду можуть виконуватися на території РФ лише у випадку, якщо вони не суперечать Основному закону країни.

"Росія може в окремих випадках не виконувати міжнародні зобов'язання," якщо тлумачення норми міжнародного договору порушує норми конституції ", - заявив суддя КС Сергій Маврін.

Він підкреслив, що якщо постанова міжнародного суду, винесена за скаргою проти Росії, суперечить конституції, то її неможливо виконати.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Тим не менш, в російському суді зазначили, що в більшості випадків колізії між конституцією РФ і конвенцією з прав людини не виникають.

Судді ухвалили рішення, що верховенство Конституції забезпечується в двох процедурах. Перша дозволяє перевіряти закони, в яких Європейський суд знайшов вади. У другому випадку запит про тлумачення конституції направляють президент чи уряд РФ, якщо закони суду ЄС суперечать основному закону.

Матеріал по темі: Європа відмовляється від російського газу

Нагадаємо, що депутати Держдуми від усіх фракцій 11 червня офіційно звернулися в КС з проханням роз'яснити, в якій частині рішення Європейського суду з прав людини застосовуються на території РФ.