У Північноатлантичному альянсі вважають, що Афіни передають Москві секретні дані, які Греція одержує від союзників по НАТО.

Про це повідомляє в середу, 8 липня, американське видання The Daily Beast з посиланням на поінформовані джерела в західних спецслужбах.

"Багато хто в НАТО побоюється, що інформація, якою діляться з Грецією, зокрема і розвідувальною, опиняється в Москві", - йдеться в статті.

Видання цитує неназваного високопоставленого представника НАТО, котрий виказав загальне роздратування, що панує в штаб-квартирі альянсу, де на грецьких представників дивляться зі зростаючою підозрою.

Читайте також: У Генштабі пояснили появу літаків США у Львові

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Американське видання нагадує, що нещодавно НАТО вирішило скоротити число співробітників російської місії при альянсі, котрі, за твердженням Брюсселя, в більшості своїй є розвідниками. І тепер виникли побоювання, що такі "втрати" Росія може заповнити за допомогою Греції.

"Греки лише технічно на нашій стороні. Американська розвідка ніколи повністю не довіряла грекам", - наводить видання слова колишнього співробітника ЦРУ, котрий займався Грецією.

За даними від джерел видання в західних спецслужбах, відтоді, коли до влади в Греції прийшла партія Сіріза і між Афінами та Москвою розпочали розвиватись тісні взаємини, то і без того значна кількість російських розвідників, котрі працюють під дипломатичним прикриттям в Афінах, ще більше зросла.

Дружні зустрічі між грецькими офіційними особами та представниками російських спецслужб, які зафіксувала розвідка НАТО, викликають занепокоєння і дебати в Брюсселі та Вашингтоні, зазначає видання.