Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу против СБУ за фактом депортації з України журналістки "Першого каналу" Олександри Черепніної. Про це повідомляє офіційний сайт Слідчого комітету.

"Сьогодні Україна є унікальною державою не тільки в Європі, але, мабуть, і в усьому світі, де викрадення, насильство, видворення і вбивства журналістів поставлені буквально на потік. Я б назвав цей процес "бандерівської стерилізацією журналістики". Причому під неї потрапляють не тільки російські та іноземні, а й місцеві журналісти", - заявив керівник Головного слідчого управління СК Володимира Маркіна.

Справу порушили відразу за двома статтями – про "незаконне позбавлення волі групою осіб за попередньою змовою" і "перешкоджання законній професійній діяльності журналіста".Санкції за ними передбачають примусові роботи на строк до п'яти років, позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

Слідчий комітет наголосив, що журналістка писала і говорила правду про події, що відбуваються в сучасній Україні. Проте у СБУ російську журналістку звинуватили у антиукраїнській діяльності і зйомці постановочних сюжетів про ситуації в Україні.

Матеріал по темі: Депортували журналістку російського Першого каналу – СБУ

Популярні новини зараз

Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Нагадаємо, що вчора СБУ затримала та депортувала журналістку російського федерального "Першого каналу" Олександру Черепніну. На пропагандистському російському ресурсі постійно звучать неправдиві повідомлення про події в Україні. Яскравим прикладом є історія з "розіп'ятим хлопчиком зі Слов'янська".