Сьогодні набули чинності санкції США проти п'яти російських нафтових кампаній. Про це повідомляє Gazeta.ua

Управління з контролю за іноземними активами при міністерстві фінансів США до списку санкцій вперше включили "Газпром", "Лукойл", "Транснєфть", "Газпром нафта" і "Сургутнєфтєгаз".

США вводить секторальні обмежувальні заходи, які забороняють поставки російським нафтогазовим компаніям товарів і технологій, що використовуються для освоєння родовищ вуглеводнів на глибоководних ділянках і арктичному шельфі, а також в сланцевих пластах.

Читайте також: У Росії випустили туалетний папір з текстом західних санкцій

Нагадаємо, що санкції вводять як проти провідний російських кампаній, так і проти конкретний особистостей. ЄС, США і Канада почали вводити санкції проти РФ навесні 2014 року в зв'язку з анексією Криму та конфліктом на Донбасі. Секторальні обмеження проти Росії Євросоюз продовжив 22 червня 2015.

Популярні новини зараз

Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Відомо, що 29 червня уряд Канади розширив список санкцій проти Росії, включивши в нього трьох російських громадян і 14 юридичних осіб, у тому числі ВАТ "Газпром".

Під санкцій потрапив ідеолог "русского мира" Олександр Дугін, а також Павло Канищев та Андрій КоваленкоКанада також запровадила санкції проти нафтових кампаній - "Газпром", "Газпром нафта", "Сургутнєфтєгаз" і "Транснєфть", низки інших компаній, включаючи "Оборонпром", Об'єднаної авіабудівної корпорації (ОАК) і "Станкоінструмент", а також байкерського клубу "Нічні вовки".