Єврокомісія виділила додаткову допомогу Спеціальної спостережної місії ОБСЄ для вдосконалення спостереження над територією Донбасу. В Європейській службі зовнішньої діяльності відзначили, що таке спостереження дозволить швидше нейтралізувати конфлікт.

"Продовжуючи підтримку імплементації Мінських домовленостей, Євросоюз надає допомогу ОБСЄ і виділяє наступні 18 мільйонів євро в рамках пакету допомоги. Це підвищить можливості комісії з моніторингу та верифікації режиму припинення вогню і виведення важкого озброєння у східній Україні, що передбачено Мінськими домовленостями", - заявили в ЄС.

Кошти спрямують на вдосконалення супутникового фотографування та аналізу території Донбасу. Роботу над цим здійснить Супутниковий центр ЄС. Фінансування також спрямують на придбання додаткових засобів спостереження.

Матеріал по темі: Британські юристи готують позов на Путіна за збитий Боїнг

Нагадаємо, що обсяг загальної підтримки Спеціальної місії ОБСЄ з боку Єврокомісії досяг 25 мільйонів євро, на які раніше закупили 43 броньованих автомобіля, медичне обладнання, також провели тренування спостерігачів.

Популярні новини зараз

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Показати ще