Американську компанію Bumble Bee Foods звинуватили в порушенні правил безпеки, які спричинили смерть співробітника. Звинувачення пред'явив окружний прокурор Лос-Анджелеса.

Один з працівників заводу був запечений у духовці разом з кількома тоннами тунця. Інцидент трапився ще в 2012 році, але відомо про це стало тільки зараз.

Працівник підприємства Хосе Мелена виконував технічне обслуговування печі, глибина якої приблизно 11 метрів. В цей момент інший працівник заводу вирішив, що Мелена приймає душ в іншому приміщенні, завантажив у піч близько 5 тонн риби і включив її.

Невдовзі керівник заводу фірми помітив, що працівник зник. Його почали шукати на заводі і на парковці. Знайти тіло вдалося лише через дві години. На той момент температура в духовці досягла 132 градусів.

У звинуваченні прокурори вказали, що в Bumble Bee Foods свідомо порушили правила безпеки, які передбачають блокування обладнання в разі, якщо хтось займається їх технічним обслуговуванням. Якщо провину співробітників компанії доведуть, керівництву загрожує до трьох років в'язниці, а також штраф 250 тисяч доларів. Крім того, компанію можуть змусити виплатити ще 1,5 мільйона доларів.

Популярні новини зараз

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Представники компанії заявили, що сумують за своїм працівником, проте не згодні з обвинуваченнями окружного прокурора.