Парламент Німеччини сьогодні більшістю голосів підтримав рішення про визнання масового вбивства 1,5 млн. вірмен в Османській імперії геноцидом.

Про це повідомляє Reuters.

Це голосування може призвести до погіршення відносин з Туреччиною, навіть до розірвання дипломатичних відносин. Німеччина є її найбільшим торгівельним партнером у Європейському союзі.

Також, в країні проживає велика етнічна турецька діаспора.

Берлін, на відміну від Франції та близько двох десятків інших країн, довго відмовлявся використовувати слово "геноцид".

Популярні новини зараз

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Показати ще

Президент Бундестагу Норберт Ламмерт перед початком дискусій щодо резолюції підкреслив, що події в середині Першої світової війни в Османській імперії "перед очима світу було геноцидом"

Раніше президент Німеччини також назвав убивства вірмен в Османській імперії геноцидом, німецький канцлер виступає за його визнання.

Нагадаємо, що австрійський парламент вже проголосував за таке визнання. Це, в свою чергу, спричинило дуже негативну реакцію з боку Туреччини. З Австрії навіть був відкликаний посол.

10 років тому польський сейм прийняв постанову, яка засуджує акт винищення вірмен і називає його геноцидом.

Окрім того, в Польщі проведуть пам'ятні заходи присвячені подіям столітньої давнини. У Вроцлаві буде відправлене богослужіння, а у Люблині відбудеться концерт під назвою "Пісня пам'яті".