На аукціоні продали iPad, яким колись користувався Папа Римський Франциск. Він пішов з молотка майже за 40 тисяч доларів. Виручені кошти підуть на допомогу школі для бідних в Уругваї.

Аукціонний дім "Кастеллс" в Монтевідео стверджує, що найвищу ставку учасник торгів зробив по телефону. Він побажав залишитися невідомим.

Понтифік сам подарував свій планшет священику із Уругвая Гонзоло Аеміліусу під час зустрічі у Ватикані. Папа Франциск сказав, щоб він використовув його на благо. Також до пристрою додавався сертифікат справжності. Його особисто підписав секретар Папи.

Раніше, Франциск назвав інтернет божим даром. Проте, він зізнавався в тому, що "не дружить" з сучасними високотехнологічними пристроями.

Це не перший випадок жертвування Папою особистих речей на благодійність. Раніше мотоцикл Harley-Davidson разом із шкіряною курткою, подарований Франциску, продали на аукціоні в Парижі за більш ніж 250 тисяч доларів. Отримані гроші спрямували на фінансування безкоштовної їдальні та гуртожитку для бездомних в Римі.

Популярні новини зараз

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще