Влада Ізраїля розглядає можливість озброєння України та Грузії у відповідь на дії Росії, яка вирішила забезпечити військовою технікою Іран. Про це повідомляє місцеве видання NRG.

Вороже до Росії рішення ізраїльські чиновники ухвалили у відповідь на прагнення Кремля озброїти Іран комплексами ЗРК-300. Раніше Ізраїль уклав з Україною угоду про постачання безпілотників на десятки тисяч доларів, проте заморозив її через події на сході України. Тепер угоду пропонують розморозити.

Нагадаємо, що 13 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про зняття заборони на постачання до Ірану ЗРК С-300, яка діяла з 2010 року у зв'язку з введенням ООН санкцій відносно цієї країни. Контракт був підписаний 2007-го.

Протистояння між Ізраїлем та Іраном триває не один десяток років.

Нагадаємо, що раніше Ізраїль розкритикував рішення США та ЄС про скасування економічних санкцій проти Ірану. Міністр розвідки і стратегії Ізраїлю Юваль Штайніц не виключив навіть можливості ударів з повітря по іранських атомних станціях. Невдоволення ядерною угодою з Іраном висловили і республіканці в американському Конгресі. Спікер палати представників Джон Бейнер заявив про "тривожне відхилення" президента Барака Обами від початкової мети. А сенатор-республіканець Марк Керк узагалі порівняв документ із мирними угодами з Гітлером у 1930-ті роки.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Після домовленості "шістки країн" з Іраном ціни на нафту марки Brent різко впали. Як відомо, вартість цієї нафти є наріжною для економіки Росії.

Адміністрація президента США Барака Обами погодилася на скасування частини санкцій проти Ірану в обмін на обмеження його ядерної програми. Проте в разі потреби знову може ввести їх, заспокоїв союзників президент США.