Влада США створює "інформаційні війська", які боротимуться з російською пропагандою в таких соцмережах, як "Однокласники" і "ВКонтакте", а також на російськомовних сегментах Facebook і Twitter.

Американська урядова організація Рада керуючих з питань мовлення (BBG) від імені президента країни подала в конгрес заявку про створення базі чеського офісу Радіо "Свобода" цифрового медіадепартаменті.

До BBG входять Радіо "Вільна Європа" / Радіо "Свобода", "Голос Америки", а також інші державні медіаканали США. Вони будуть поширювати інформацію "в країнах, де є недолік незалежних ЗМІ".

У планах, складених на період 2015-2016 рр., присвячено цілий розділ в якому сказано, що з Росією необхідно вести інформаційну боротьбу.

"РФ запустила всесвітній механізм дезінформації", - повідомляє BBG.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Мета якого, на думку урядової організації, є сіяння "смути теоріями змови і поширювати брехню".

На проект по боротьбі з російською пропагандою BBG в рік буде витрачати 15,6 млн. дол. Для порівняння: на протистояння ідеології фундаменталістів "Ісламської держави" грошей закладено в два з половиною рази менше - $ 6,1 мільйона.

BBG розширить співпрацю з радіостанцією "Голос Америки" і телеканалом "РБК ТВ", який охоплює велику аудиторію на території Росії. Також планується збільшити присутність Радіо "Свобода" в російському телеефірі.

Основною зброєю в інформаційній боротьбі з Росією стануть оригінальні програми і політична сатира. Наприклад, один з проектів називатиметься Footage vs Footage ("Зйомка проти зйомки"). Він буде викривати "російську телевізійну пропаганду".