У патріарха Кирила під час великодньої служби в храмі Христа Спасителя загасли свічки. Це наразі активно обговорюють у соціальних мережах, вбачаючи недобрий знак.

"Грубо кажучи, таким символічним способом Господь залишив Росію і загасив світло", - прокоментував відомий блогер - користувач Livejournal zloy-odessit. Він і опублікував фото.

Раніше подібні випадки фіксували у 2009 році. За рік, у 2010му, великодні свічки в руках Патріарха задув вітер.

Читайте також: Дмитро Ярош привітав українців гранатами-"писанками".

Інцидент зі згаслими свічками стали активно обговорювати користувачі соцмереж, вбачаючи негативний "знак згори" для Росії і Путіна.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Водночас, в Україні вже найближчим часом розпочнеться історичне об'єднання православ'я, що закладе фундамент для створення єдиної помісної церкви.

Йдеться про Українську автокефальну православну церкву та Українську православну церкву Київського патріархату. Принаймні, обидва очільники церков - не проти цього. І готові почати процес уже після Великодня.

Про це повідомляє ТСН.

Як відомо, центр світового православ'я - Константинополь, або Вселенський патріархат. Нещодавно Вселенський Патріарх Варфоломій у розмові з українськими ієрархами прямо сказав, що вірить в об'єднання української церкви в єдину помісну і навіть готовий надати їй статус автокефалії.

"Я твердо вірю, що українські церкви об'єднаються і Україна в найближчому майбутньому буде мати єдину помісну церкву", - зазначив Вселенський Патріарх.