У Німеччині в січні 2016 року буде опублікована автобіографічна книга Адольфа Гітлера "Майн Кампф" з коментарями.

Про це повідомляє ВВС.

Видання готує Інститут сучасної історії в Мюнхені. Організація надрукує чотири тисячі примірників, додавши до книги коментарі експертів. Таких приміток буде близько трьох з половиною тисяч.

За словами директора Інституту сучасної історії Андреаса Віршінга, текст з експертними коментарями допоможе "зруйнувати міф", яким оточена автобіографія Гітлера.

Нагадаємо, Гітлер написав "Майн Кампф" в 1925 році. У книзі майбутній нацистський лідер описав своє життя та ідеї. Після Другої світової війни авторські права на видання перейшли до влади Баварії. Вона відмовлялися видавати книгу. У Німеччині термін дії авторських прав становить 70 років. У випадку з "Майн Кампф" він закінчується в січні.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

У Росії твір Гітлера внесено у федеральний список екстремістських матеріалів.

Однак, хоча цього видання немає на прилавках книгарень, в Києві його все-таки купити можна.

1. Книжковий ринок "Петрівка"

Всього лише в одного продавця на Петрівці виявився потрібний товар. Ціна питання - 200 грн. Після оплати чоловік дістав з-під прилавка чорну книжку, на якій золотистими літерами німецькою мовою написано: "Адольф Гітлер. Майн кампф ". Правда, сама книжка російською - московське видання 2002 року, тираж п'ять тисяч примірників. Продавець ретельно запаковує товар, попередив - слід бути обережним.

2. Майдан

Друга точка, де можна купити "Майн кампф", знаходиться на Майдані. Продавцю так само доводиться надійно ховати видання. У твердій обкладинці книга коштує 180 грн. Торговець стверджує, що якщо шукати дешевше, харківське видання, то зміст значно відрізняється від оригіналу.

Читайте також: Путіна порівняли з Гітлером за вислів "удар у спину"

3. Інтернет

У мережі не так багато сайтів, де можна замовити книгу "Майн кампф". На одному з ресурсів за неї просять чомусь не конкретну ціну, а "від 200 до 300 грн. Ні адреса, ні номер телефону продавця не зазначений. Зв'язатися з ним можна тільки написавши листа електронною поштою.

Слід знати, що продавцям "Майн кампф" при затриманні на гарячому загрожує стаття "за фактом розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості".

Покарання - штраф до ста п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів або арешт на строк до шести місяців, чи обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією творів.