В іракському місті Тікріт знайшли масове поховання військових - більше 1700 тіл. Його нещодавно звільнили урядові війська від угруповання "Ісламська держава".

Про це заявив представник міністерства із захисту прав людини Іраку Каміл Амін, передає УНН з посиланням на AP.

Амін підкреслив, що більшість тіл загиблих були знайдені у восьми різних місцях в межах президентського палацу. Ймовірно, що загиблих військових бойовики захопили в полон у червні 2014 року, коли ті намагалися звільнити місцевий військовий аеропорт.

Раніше повідомлялося, що 1 квітня іракськії армії вдалося взяти під свій контроль північне місто Тікріт. До цього воно перебувало під контролем ісламістів з угрупування "Ісламська держава".

Велика частина населення Тікріта, також як і члени "Ісламської держави", є мусульманами-сунітами. Через це іракська влада стурбована, що присутність військових шиїтів може стати причиною протидії та подальшого повстання з боку місцевих жителів.

Популярні новини зараз

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

Міжнародні сили союзників на чолі з США протягом року завдають авіаударів по позиціях угрупування "Ісламська держава". Під контролем бойовиків перебувають північні і західні райони Іраку, а зараз вони просуваються на північ Сирії.