У Нью-Йорку вибухнув житловий будинок через неправильне поводження із газом. У трагедії звинувачують українських емігрантів, що заселяли дім.

Лише тепер американські правоохоронці розповіли подробиці трагічного вибуху будинку в Нью-Йорку. Сантехнік, що працював в будівлі на Іст-Віллідж, де минулого місяця загинули дві людини, зізнався в незаконному підключенні до газової системи в будинку.

Про це повідомляє видання New York Post.

Чоловік переклав провину на свого боса, щоб відвести від себе звинувачення. Він сказав, що саме власниця земельної ділянки, українка Марія Гриненко, наказала йому виконати незаконну роботу.

Влада ще не вирішила, чи укладати угоду з працівником, чи використовувати всі свідчення проти нього. Офіційне розслідування поки на початковій стадії, слідство намагається відновити картину події.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Слідчі підозрюють, що незаконний пристрій з відбору газу видалили з лінії перед початком інспекції, а потім знову встановили. Небезпечне підключення здійснили за півгодини до руйнівного вибуху.

Новини світу: "Кенія помстилася бойовикам за масове вбивство студентів"

Відомо, що Марія Гриненко отримала ділянку, на якій стоять кілька будинків, у спадок від свого покійного чоловіка. Він був власником етнічного українського ресторану в Іст-Віллідж, але помер в 2004 році.

29-річний син Гриненко Михайло перебував у будівлі в день вибуху. Під час трагедії він серйозно постраждав, але його генеральний підрядник Ділбер Кукіч самостійно допоміг йому вибратися з-під завалів.

Кукіч тепер чекає суду за звинуваченням в отриманні хабара за участю переодягненого чиновника, котрий видавав себе за інспектора з міського будівництва.