Росія почала процедуру поставки комплексів ППО С-300 Ірану. Про це повідомило іранське новинне агентство Tasnim. Воно посилається на заяви посла Ірану в РФ Мехді Санаі. Про це повідомляє ТАСС.

"Країна отримає російські системи" поверхня - повітря " С-300 в кінці року", - сказав бригадний генерал Хосейн Дехган.

Дехган додав, що Іран "отримає більшу частину" партії ракетних комплексів менш ніж за два місяці. Міністр також зазначив, що "Іран придбав стільки ЗРК С-300, скільки йому необхідно". Крім того, він повідомив, що іранські військовослужбовці в даний час проходять в Росії курс навчання з експлуатації комплексів.

Читайте також: "Поставка" ПЗРК FN-6 ІГІЛу - дезінформація РФ - представник ГУР

Як заявив раніше глава держкорпорації "Ростех" Сергій Чемезов, новий контракт на поставку Ірану зенітних ракетних систем С-300 набув чинності 9 листопада. Попередній контракт на поставку п'яти дивізіонів С-300 був укладений з Іраном в 2007 році, проте восени 2010 року Дмитро Медведєв, який займав тоді пост президента РФ, заборонив постачання цих систем Тегерану.

Популярні новини зараз

Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Показати ще

Контракт вартістю понад $ 800 млн був анульований, виплачений аванс повернули іранській стороні. Іран у зв'язку з невиконанням угоди подав до Третейського суду Женеви позов майже на $ 4 млрд. Навесні 2015 президент Росії Володимир Путін зняв заборону на постачання Тегерану систем С-300.

Система ППО С-300 - сімейство російських зенітно-ракетних комплексів (ЗРК), здатних вражати різні цілі на малих і великих висотах; на відстані: від декількох кілометрів - до 150, 200, 300 кілометрів, в залежності від типу застосовуваних елементів сімейства С-300.