Російські рятувальники припинили пошук рибаків, які зникли з потонулого траулера "Дальній восток". Пояснили, що з настанням темряви в Охотському морі все одно нікого не зможуть знайти.

"Відновимо пошук у п'ятницю зранку, години з сьомої", - запевнив Артур Рєц з "Администрації морського порту Петропавлівськ-Камчатський".

Морозильний траулер затонув цієї ночі в 300 кілометрах від Магадана. На борту було 132 людини. З них 78 - громадяни Росії, 42 людини - громадяни М'янми, решта - громадяни Латвії, України та Вануату. За останніми даними, врятовано 63 моряка, 56 людей загинули. Доля 13 людей залишається невідомою. Попередня причина миттєвого затоплення судна – зіткнення з перешкодою, через яку корпус було пошкоджено, а вода ринула в машинне відділення. Команда не встигла подати сигнал "SOS".

На борту було четверо громадян України. Це матроси Юрій Горобець, Максим Ступарик і Анатолій Панко та машиніст Сергій Полніков.

Також, несли вахту п'ятеро громадян Росії, які проживають на території України. Це капітан-директор Олександр Притоцкий з Львівщини, Сергій Миколайчук з Тернопільської області, кухар Юлія Татаринцева, яка мешкає в Донецькій області та електрик Сергій Штандер з Луганщини. Рятувальники мають інформацію, що третій електромеханік Андрій Добровольський теж мешкав в Україні, проте регіон поки не встановили.

Популярні новини зараз

Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

"За наявними даними, громадянство України одного члена екіпажу підтверджено, ще трьох – уточнюється", - кажуть в Міністерстві закордонних справ.

Поки нікого з громадян України не знайшли. В російські преси пишуть, що капітан загинув, проте офіційного підтвердження цьому немає. В соцмережах ми знайшли фото капітана, 48-річного Олександра Притоцького та одного з матросів – 35 річного Максима Ступарика з Симферополя.

Капітан останнім часом мешкав в Південно-Сахалінську, а 12 березня святкував день народження. Ступарік виховував маленьку доньку та викладав багато світлин із родиною.