Російські слідчі висунули заочне обвинувачення в організації вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова бійцеві батальйону "Північ" МВС Чечні Руслану Мухутдінову.

"Минулої п'ятниці слідство заочно пред'явило Мухутдінову обвинувачення в організації вбивства Нємцова, він оголошений у федеральний розшук", - заявив сьогодні, 9 листопада, представник потерпілої сторони адвокат Вадим Прохоров, передає Укрінформ.

За даними джерел у російських правоохоронних органах, слідчі центрального апарату СКР спробували викликати на допит Мухутдінова та заступника командира батальйону "Північ" Руслана Геремеєва, проте їх близькі відмовилися прийняти повістки.

Читайте також: Як вбивали Нємцова: Обвинувачений показав все на місці злочину

"Добре, що слідство рухається в правильному напрямку, але вкрай прикро, що слідчі не знайшли в собі сили пред'явити звинувачення Геремеєву", - прокоментував рішення слідчих адвокат. Втім, на його думку, пред'явлення обвинувачення Мухутдінову "рівнозначне пред'явленню звинувачення Геремеєву".

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Нагадаємо, Нємцова застрелили 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в Москві. За цим фактом російські правоохоронці порушили кримінальну справу за двома статтями – вбивство та незаконний обіг зброї.

Під вартою зараз знаходяться п'ятеро фігурантів цієї справи - можливі виконавці Заур Дадаєв і Анзор Губашев та їх можливі спільники Хамзат Бахаєв, Шадід Губашев і Тімерлан Ескерханов.