Україна і Білорусь, громадяни яких перебували на борту лайнера А321, що впав на Синайському півострові, можуть бути залучені до розслідування катастрофи. Про це повідомив під час зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним міністр транспорту Росії Максим Соколов, який очолює урядову комісію з розслідування аварії, передає прес-служба Кремля.

Він пояснив, що, за міжнародними правилами, технічну організацію розслідування бере на себе країна, де сталася катастрофа, тобто Єгипет.

Читайте також: Літак А321 зруйнувався внаслідок теракту - "Когалимавіа"

"Країни, які беруть активну участь - в першу чергу це країна-експлуатант, тобто Російська Федерація, країна реєстрації повітряного судна - Ірландія і країна виробництва - Франція, це був Airbus, беруть обов'язкову участь в цій комісії. Також можуть бути залучені ті держави, чиї громадяни загинули в цій авіакатастрофі - це Білорусь і Україна", - додав Соколов.

Нагадаємо, 31 жовтня лайнер російської авіакомпанії "Когалимавіа", на борту якого перебувало 224 людини, зазнав катасрофи на Синайському півострові. За даними посольства РФ в Каїрі, в катастрофі ніхто не вижив.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще