Офіс ООН із координації гуманітарних питань заявив, що взимку може збільшитися кількість населення, яке постраждає від вибохонебезпечних предметів на території АТО. Повідомляє UAZMI.

Площа в 30 тис гектарів всіяна вибуховими пристроями. "На зиму мирне населення почне готуватися до опалювального сезону, заготовляючи дрова. Для цього їм необхідно буде йти до лісу, де знаходиться невідомо скільки боєприпасів, які ще не спрацювали. А навесні люди почнуть обробляти городи", - говорять в організації.

В ООН зазначають, що в вересні 43 людини підірвалися на мінах. Із них: 9 –загинуло, 34 отримали поранення. Це - 81% від загальної кількості мирного населення, яке загинуло чи було поранено на Донбасі. В період затишшя, коли не чутно було пострілів, кількість постраждалих зменшилася на 55% від періоду військових дій.

Читайте також: Польща вимагає від України компенсацію за репресованих поляків

У звіті зазначено, що в Україні не вистачить ані ресурсів, ані можливостей, щоб ліквідувати усі міни та вибухові предмети. Масштаби занадто великі. Сніг ускладнить процес розмінування.

Популярні новини зараз

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Нагадаємо, ОБСЄ заявляло про те, що необхідно якнайшвидше розпочати розмінування територій на Сході. У землі залишилося багато ракет "Ураган".