Про загибель 19-річного Вадима Костенка з Кубані в соцмережах розповіли його родичі. Повідомляє РБК.

Повідомлення про смерть російського солдата з'явилося 25 жовтня. Активісти группи Conflict Intelligence Team (CIT) провели власне розслідування і з'ясували, що хлопець дійсно був військовим за контрактом, який підписав відразу після дострокової служби в липні 2015 року.
"Ми перевірили профілі Вадима, його друзів і знайшли купу доказів, що він дійсно був військовослужбовцем", - повідомляють активісти (CIT).

За словами родичів загиблого, до них додому приїжджали офіцери з аеродрому, штурмовики Су-25 якого знаходяться в Сирії.

Представники розслідування припускають, що Вадим Костенко підписав контракт із військовою частиною 75387, 960-м штурмовим авіаполком. Службу проходив в 834-му навчальному центрі ВПС міста Зерноград Ростовської області. В небо він не підіймався, пілотом не був, ремонтував
техніку в аеропорту.

Родичі написали, що він загинув 24 жовтня. "Ходять слухи", що окрім Вадима, немає в живих ще дев`яти військових. Прес-служба Міноборони не прокоментувала інформацію.

Популярні новини зараз

Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні

Лише 4 години на день зі світлом: тривожний прогноз від влади

Надбавки до пенсії змінюють: від чого залежить

Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій

Показати ще

Читайте також: У Сирії досі перебувають майже 300 українців

Родичам Костенка у військоматі повідомили, що він повісився. Пізніше сказали, що знайшли мертвим, не уточнюючи обставин смерті. Тіло ще не доставили додому. Його похоронять в селі Гречана Балка Калинівського району Краснодарського краю.

Нагадаємо, що група CIT (IT-спеціалисти, профі соцмереж) веде розслідування на основі даних із соцмереж. Раніше активісти оприлюднили інформацію про загибель російського солдата в зоні АТО.