Американські спецслужби занепокоєні тим, що все частіше спостерігають російські підводні човни і кораблі-шпигуни поруч з важливими підводними комунікаційними кабелями, які підтримують практично весь інтернет-зв'язок у світі.

Про це пише Українська правда з посиланням на газету New York Times.

У США не бояться, що Росія перехопить інформацію, яку передають по цих кабелях – цю можливість американські спецслужби виключили ще в часи "холодної війни".

Чиновників з Вашингтона тривожить те, що у випадку загострення відносин чи якого-небудь конфлікту Російська Федерація зможе атакувати кабелі і моментально перерубати зв'язок, від якого багато у чому залежить політика та економіка країн Заходу.

Читайте також: Росія кинула "вакуумну бомбу" на сирійський будинок з дітьми - правозахисники

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

На разі не має жодних даних про псування комунікаційних кабелів, втім, стурбованість серед американських високо посадовців зростає.

Як пише американське видання, зараз Вашингтон дивиться на Росію через призму недовіри, так само як у роки "холодної війни".

Представники Пентагону не кажуть, що збираються робити у випадку пошкодження кабелів, але запевняють, що приділяють значну увагу цьому питанню.