Єврокомісія закликає увесь арабський світ долучатися до допомоги вимушеним переселенцям. Старий світ вже майже вичерпав свої фінансові можливості для подолання міграційної кризи.

За словами заступниці голови Єврокомісії Кристаліни Георгієвої, араби мусять збільшити виділення коштів на потреби біженцям. Лише минулого року мусульманська спільнота зібрала 600 млрд. євро по усьому світу через податок "на нужденних".

"Якби ми могли мобілізувати один відсоток від цього на потреби біженців, це могло б закрити діри для гуманітарної допомоги біженцям", - заявила Георгієва в інтерв'ю Handelsblatt.

Чиновник запевняє, що ЄС ледь зводить кінці з кінцями для допомоги біженцям. Європа вже майже дійшла до ліміту своїх можливостей.

"Ми нашкребли кожен цент у бюджеті ЄС і подвоїли засоби для подолання кризи біженців з 4,5 до 9,2 мільярда євро", - додала Георгієва.

Популярні новини зараз

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Читайте також: Туреччина прислала Криму 407 тонн фруктів попри осуд анексії

Раніше німецький міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмаєр також закликав арабів збільшити допомогу. За його словами, допомога біженцям не має закінчуватись лише на Європі, а держави Близького Сходу також несуть відповідальність за подолання міграційної кризи.

Нагадаємо, Німеччина лише цього року прихистила більше 600 тисяч біженців. До кінця року ця сума має сягнути одного мільйона.