Українці більше не зможуть відсиджуватися у Росії, доки на Донбасі йде війна. Міграційна служба змусить до кінця листопада їх визначитися з правим статусом.

У Федеральній міграційній службі РФ повідомили, що до 30 листопада громадяни України, які перебувають на території Росії, повинні будуть подати заявку на здобуття громадянства, біженця або виїхати з країни. Проте це не стосується українців, які виїхали з Донбасу, який був окупований Росією.

"У 2015 році, виходячи з гуманітарних міркувань, міграційна служба неодноразово подовжувала всім категоріям громадян України термін тимчасового перебування в Росії. Останній термін продовження закінчується 31 жовтня 2015 року. У зв'язку з цим з 1 по 30 листопада громадянам України, які знаходяться на території Російської Федерації, необхідно звернутися у підрозділи ФМС Росії для визначення свого правового статусу", - повідомили у ФМС.

Нагадаємо, глава ФМС Костянтин Ромодановський раніше повідомляв, що з 1 листопада закриють в'їзд для українців на три роки, якщо вони не отримають дозвільні документи. Але це знову-таки не стосується жителів тих областей, де воюють російські солдати – Донецька і Луганська.

Читайте також: Австралійці на мітингу назвали Путіна вбивцею та підтримали біженців

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Показати ще

За російськими даними, на їх території знаходиться 2,642 млн громадян України, серед яких 1,038 млн біженці Донбасу. Цифри перебільшені, оскільки Управління верховного комісара ООН у справах біженців повідомляє майже про 800 тисяч українцях, які виїхали до РФ, рятуючись від війни.