Московський міський суд заблокував доступ до торрент-трекеру rutor.org і ще 12 сайтів з піратським контентом.

Про це сьогодні заявила керівник прес-служби суду Уляна Солопова

"Вперше в Росії за позовом про захист авторських прав доступ до сайтів припинений на постійній основі", - повідомила вона.

До цього Мосміськсуд припинив роботу окремих сайтів з фільмами і серіалами. Під блокування потрапили такі сайти як kinokubik.com, torrentor.net, tushkan.net, tv.serial-online.net та інші.

Студія режисера і продюсера Тимура Бекмамбетова, відома під назвою Bazelevs, звернулася з позовом до суду. Компанія зажадала заблокувати доступ до 14 сайтам. Однак у відомстві вирішили припинити діяльність 13 з них. На засіданні суду не було позивачів та відповідачів, були присутні лише представники Роскомнадзору.

Популярні новини зараз

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Читайте також: Apple закрили доступ до новин китайцям

Закон про припинення піратської діяльності вступив чинності 1 серпня 2013 року. Завдяки йому сайти можуть заблокувати за незаконне розповсюдження фільмів. У розширеній версії закону, яка діє з 1 травня 2015 року, говориться, що ресурси підлягають вічному блокуванню. Це можливо у випадку, якщо суд двічі підтримає правовласника в суперечках з тим чи іншим сайтом.

Вперше сайт rutor.org потрапив під санкції "антипіратського закону" 7 серпня 2013 через серіали "Інтерни", "Саша, Таня", "Універ". Зокрема, ресурс блокували через поширення піратської копії фільму "Антураж".