Прокурор Міжнародного кримінального суду у Гаазі має намір провести розслідування можливих воєнних злочинів чи злочинів проти людяності, скоєних під час грузинсько-російського воєнного конфлікту 2008 року.

Прокурор Фату Денсуда дійшла висновку, що під час 5-денної війни могли бути скоєні такі злочини, про це йдеться в заяві суду, передає Радіо Свобода.

Пропозицію Фату Бенсуди ще мають схвалити судді Міжнародного кримінального суду. Розслідування стосуватиметься можливих злочинів з боку обох сторін конфлікту 2008 року.

Читайте також: Україна визнала Гаазький трибунал щодо воєнних злочинів на Донбасі

Як відомо, в ніч на 8 серпня 2008 року російські військові вторглися в Грузію. У результаті 5-денної війни РФ визнала незалежність Абхазії і Південної Осетії і ввела додаткові війська і озброєння на свої військові бази на цих територіях. Усі держави світу, за винятком РФ, Венесуели, Нікарагуа, Науру, визнають ці регіони територією Грузії, окупованою Росією.

Популярні новини зараз

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

За офіційними даними, в результаті подій 2008 року загинули понад 400 людей, більше 2 тис. були поранені.

Як повідомлялося раніше, Міжнародний кримінальний суд в Гаазі також вивчає ситуацію в Україні і розглядає питання, чи відкривати міжнародне розслідування злочинів, скоєних РФ на сході України.