Пара азербайджанців, які проживають у Харкові, завербувала у терористи Моххамеда Далаеена, який підірвав себе в Іраку минулого тижня. Про це заявив його батько Мазен Далаеен, який є членом парламенту Йорданії, в інтерв'ю каналу Al Jazeera.

Він пояснив, що пара набирає молодих вразливих студентів-мусульман, аби вони приєдналися до терористичної організації у Сирії та Іраку. За словами батька загиблого терориста, його сину "промив мізки" чоловік, який називав себе "Ібрагім" та його дружина "Сумайя", яка, головним чином, вербувала жінок.

23-річний Моххамед, який був на третьому курсі медичного університету, приєднався до "ІД" разом із дружиною-українкою та іншою сімейною парою з Тунісу та чоловіком із Чечні. Батько загиблого переконує, що "Ісламська держава" має розвинену систему тих, хто шукає рекрутів у всьому світі. Вони "промивають мізки" молодим мусульманам, переконуючи, що вони будуть боротися за "вищу мету".

Читайте також: У Ємені смертники підірвали мечеть під час молитви

За словами Далаеена, він тричі намагався повернути сина додому в Йорданію, вів з ним численні бесіди про "ІД", проте жодні докази не змінили переконання хлопця. Навпаки, він закликав батьків приєднатися до нього у терористичній організації.

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

За словами президента Йорданської спільноти у Харкові, він особисто знав Моххамеда і ніколи не помічав у ньому релігійності або схильності до екстремізму, однак буквально чотири місяці кардинально змінили хлопця. Президент спільноти пояснив, що Моххамед не перший йорданець в Україні, який потрапив до лав "Ісламської держави". Абдалла Кафавел також приєднався до "ІД" із дружиною-українкою. Наразі відомо лише, що він проживає в Іраку. Нагадаємо, що раніше бойовики "ІД" стратили йорданського пілота, спаливши його живцем перед камерою.