Морські піхотинці, спецназівці і десантники охоронятимуть військові об'єкти Росії в Сирії.

Про це повідомило у четвер, 1 жовтня, "Інтерфаксу-АВН" анонімне військове джерело.

"Морпіхи Чорноморського флоту будуть першими залучені для охорони російських військових об'єктів в Сирії, включаючи пункт матеріально-технічного забезпечення ВМФ в Тартусі і тимчасову авіабазу ВПС Росії в Латакії", - розповів співрозмовник агентства.

Крім морських піхотинців, до охорони залучать групи спецназу, які входять до середземноморського угруповання Військово-морського флоту, а також бійців 7-ї десантно-штурмової дивізії ВДВ з Краснодарського краю. Військових мінятимуть на ротаційній основі.

Читайте також: Москва вимагає у Вашингтона доказів російських авіаударів по мирних сирійцях

Популярні новини зараз

Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все

"Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Показати ще

Офіційно про відправку піхотинців і десантників в Сирію не повідомлялося. Говорилося, що в Сирію можуть відправити до 1,5 тисячі російських військових: виключно офіцерів і тих, хто служить за контрактом. Генштаб пообіцяв не відправляти до Сирії солдатів-строковиків.

Російська авіація 30 вересня і 1 жовтня завдала кілька десятків авіаударів в Сирії. Російські військові кажуть, що воюють проти терористів "Ісламської держави". При цьому представники США і сирійської опозиції стверджують, що Росія бомбардує міста повстанців.