Засудженого в Росії за шпигунство естонського громадянина Естона Кохвера обміняли на колишнього офіцера МВС Естонії Олексія Дрессена, який, у свою чергу, відбував покарання за передачу секретних даних російській ФСБ.

"26 вересня 2015 року на прикордонному КПП у Псковській області на мосту через річку Піуза відбувся обмін співробітника естонської спецслужби Естона Кохвера, засудженого в Росії за шпигунство, на Олексія Дрессена, колишнього офіцера департаменту Поліції безпеки МВС Естонії, що відбував покарання за передачу секретних даних ФСБ Росії", - повідомили у ФСБ у субботу, пише ВВС.

Раніше ЗМІ неодноразово прогнозували можливість такого обміну, але цю інформацію весь час спростовували.

Російські спецслужби затримали Естона Кохвера у вересні 2014 року на кордоні Росії з Естонією. Його звинуватили у шпигунстві, контрабанді і носінні зброї, а також у незаконному перетині держкордону РФ.

Читайте також: Президент Естонії запустив флешмоб на підтримку засудженого співвітчизника (фото)

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

ФСБ стверджувала, що Естон Кохвер був затриманий на російській стороні кордону при проведенні агентурної операції. При цьому Естонія заявляла, що озброєні люди викрали його з естонській території, поблизу прикордонного пункту Лухамаа, коли він брав участь у операції по запобіганню злочину на кордоні. Російський суд засудив естонця до 15 років позбавлення волі.

Олексій Дрессен був засуджений на 16 років позбавлення волі у 2012 році. В Естонії його звинуватили у держзраді. Слідство стверджувало, що Олексій Дрессен торгував інформацією про агентів і працівників поліції безпеки Естонії, а також передавав Москві відомості про діяльність латвійських контррозвідників.