Лідери сирійських повстанців заприсяглися вигнати російські війська з території своєї країни. Це стало відповіддю на наміри Москви ввести трьохтисячний військовий контингент у Сирію для зміцнення режиму президента Башара Асада.

Про це повідомляє видання The Times.

Зазначається, що обіцянка влаштувати Путіну "другий Афганістан" пролунала, коли повстанці бомбили російське посольство в Дамаску.

"Росіяни зіткнуться з активнішим опором у Сирії, ніж в Афганістані, і вони зазнають нищівної військової поразки, як Радянський Союз у 80-х", - наголосив командир повстанців.

Також видання оприлюднило відео, як повстанці угруповання "Армія ісламу" заряджають ракетні установки, з яких вони нібито обстрілювали російську військову базу.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Читайте також: Російське посольство в Сирії обстріляли з мінометів

Російські військові базуються в Латакії і порту Тартус. Розвідці антиурядових військ вдалося виявити ще одну базу в місті Сафіта.

Нагадаємо, за даними американських чиновників, в Сирії перебувають близько 200 морських піхотинців з Росії. Більшість військових займаються підготовкою аеродрому до його подальшого використання. Також адміністрація США зазначила, що Росія перекинула до Сирії кілька танків та артилерійських установок.