У понеділок, 21 вересня, Президент Колумбії Хуан Мануель Сантос і його венесуельський колега Ніколас Мадуро на саміті в Еквадорі погодилися поетапно відкрити кордон між двома країнами.

Богота і Каракас домовилися про нормалізацію відносин після прикордонної кризи та про спільну боротьбу з контрабандою, передає ВВС.

Крім того, глави держав вирішили негайно обмінятися послами, відкликаними у результаті прикордонного спору.

Також Каракас і Богота досягли угоди про проведення розслідування по ситуації, яка склалася на кордоні, і зустрічі на рівні міністрів для врегулювання спірних питань щодо кордону, яка пройде 23 вересня в Каракасі.

Читайте також: Хорватія закрила кордон для вантажівок з Сербії

Популярні новини зараз

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Нагадаємо, в серпні Мадуро розпорядився закрити частину кордону з Колумбією на три дні після того, як в одному з прикордонних районів були поранені троє солдатів. 19 серпня в прикордонному штаті Тачіра стався напад на трьох військовослужбовців армії Венесуели, в результаті якого вони отримали важкі поранення. Також постраждав один місцевий житель.

За офіційною інформацією, безпосередньо перед інцидентом венесуельські солдати затримали групу контрабандистів, які намагалися здійснити відправку товарів в Колумбію. Напад скоїли двоє невідомих на мотоциклах, які вистрілили військовослужбовцям у спину.