У Буркіна-Фасо військові оголосили про зміщення з поста тимчасового президента Мішеля Кафандо, розпуск уряду і створенні хунти. Про це заявив представник путчистів, які раніше заарештували главу держави, передає Reuters.

Представник президентської гвардії заявив в ефірі державного каналу RTB Television: "Уряд відправлено у відставку. Замість нього була створена Рада національної демократії, яка повинна організувати демократичні загальні вибори... Патріотичні сили, об'єднані в Раду національної демократії, вирішили сьогодні покласти край девіантному перехідному режиму. Перехідний режим поступово дистанціювався від цілей відновлення нашої демократії".

У середу, ввечері 16 вересня, президентська гвардія Буркіна-Фасо взяла в заручники майже все керівництво країни. Уникнув арешту глава парламенту Черіфф Сі назвав дії гвардії "атакою на республіку та її інститути" і закликав прихильників організувати акцію біля президентського палацу в столиці країни Уагадугу, щоб домогтися звільнення президента і міністрів.

Читайте також: Росія наш головний союзник у боротьбі з ІДІЛ - Асад

Нагадаємо, Кафандо очолив країну в листопаді минулого року після повалення режиму Блеза Компаоре. Планувалося, що президент покине крісло тимчасового глави держави в кінці цього року, після президентських і парламентських виборів. Вони повинні були пройти в жовтні.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру

Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку

Показати ще

Нинішній інцидент стався через два дні після того, як комісія з національного примирення і реформ запропонувала розпустити президентську гвардію. Ця військова структура була головною опорою режиму екс-президента Компаоре, що прийшов до влади в результаті військового перевороту в 1987 році і правив країною 27 років. Компаоре був змушений піти зі свого поста 31 жовтня 2014 в результаті народних хвилювань. Їх причиною став намір Компаоре внести поправки до конституції, що дозволяють йому обиратися на черговий термін.

Африканський союз, ЄС і ООН вимагають відновлення конституційного порядку в Буркіна-Фасо.