У Москві російське представництво компанії Google було оштрафовано на 50 тис. руб. за читання особистих електронних листів користувачів.

"Суд змінив рішення суду першої інстанції і постановив стягнути з відповідача 50 тис. рублів", - цитує рішення Мосміськсуду "Інтерфакс".

Раніше житель Єкатеринбурга Антон Бурков подав у Замоскворецький суд позов на компанію за порушення права на особисту таємницю і таємницю листування. Бурков порахував, що контекстна реклама, запропонована йому в поштовому сервісі, була підібрана після прочитання його електронної пошти. Однак Замоскворецький суд відхилив його позов.

Читайте також: Активіст Татарстану отримав три роки в'язниці за критику Путіна

Варто відзначити, що російське представництво заявляло, що за поштовий сервіс має відповідати головна компанія Google Inc. в США, і всі претензії потрібно пред'являти їй.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Як повідомлялося раніше комісія російської Федеральної антимонопольної служби визнала дії транснаціональної корпорації Google Inc. та ірландської компанії Google Ireland ltd. порушенням закону "Про захист конкуренції". ФАС порушила справу відносно Google за скаргою "Яндекса" в лютому. Суть скарги "Яндекса" полягає в тому, що американська компанія диктує свої умови виробникам мобільних пристроїв на базі операційної системи Android.