Російська Федерація кожен місяць перераховує на рахунки так званої Донецької народної республіки 2,5 млр.д рублів (близько 37 млн. ​​доларів), які йдуть на виплати пенсій.

Про це пише агентство Bloomberg з посиланням на джерела в адміністрації "ДНР".

За інформацією агентства, експорт вугілля і металів був головним джерелом заробітку для регіону до початку бойових дій. Тепер же "ДНР", за даними Bloomberg, повністю залежна від фінансової підтримки Росії, а також від податків. "Уряд" самопроголошеної республіки намагається оподаткувати місцевих бізнесменів, змушуючи їх відкривати рахунки в "Центральному банку".

Олександр Ходаковський, секретар Ради безпеки "ДНР", розповів агентству, що до початку бойових дій ціни в магазинах були в три рази меншими. На прилавках з'являються товари російського походження, наприклад, сигарети "Новоросія", що користуються популярністю у сепаратистів.

Читайте також: Харківське підприємство постачало терористам "ДНР" м'ясо

Популярні новини зараз

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу

Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Показати ще

Розрахуватися за товари, за даними Bloomberg, можна як рублями, так і гривнями. За словами "глави Центрального банку" самопроголошеної ДНР Ірини Нікітіної, у місцевих підприємців відкрито в "банку" 14 тисяч рахунків. Це дозволяє імпортерам платити своїм постачальникам з Росії через російських кредиторів або через банк в Південній Осетії, розповіла Нікітіна.

Нагадаємо, співробітники СБУ спільно з Держслужбою фінмоніторингу перекрили багатомільйонний канал фінансування представників "ДНР" з Російської Федерації. Протягом червня-липня кілька російських компаній на підставі вдаваних договорів перерахували понад 100 мільйонів гривень акціонерному товариству з Донеччини.