В ніч на середу кілька десятків сирійських біженців перетнули кордон Сербії та Хорватії. Хорватський шлях є для них альтернативним до Австрії та Німеччини.

Про перетин кордону країни сьогодні повідомила хорватська поліція. Серед біженців переважна більшість жінок та дітей, пише агенція DPA. Уряд країни вже повідомив про можливість пересуватися емігрантам по країні у напрямку Австрії та Німеччини, але через загрозу великого потоку біженців скликав Раду національної безпеки.

"Хорватія готова приймати чи спрямовувати цих людей туди, куди вони хочуть, а очевидно, що вони хочуть до Німеччини чи скандинавських країн", - заявив прем'єр-міністр Хорватії Зоран Міланович, повідомляє Reuters.

Президент Хорватії Колінда Грабар-Кітарович розповіла, що країна буде вживати міри стосовно безпеки. Місцева поліція вже затримала певну кількість нелегалів на кордоні із Сербією.

Читайте також: Канада може прийняти до 90 тисяч біженців

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Переселенці із країн Близького Сходу наразі шукають нові можливості потрапляння до держав ЄС, адже нещодавно Угорщина, яку вони раніше використовували як транзитну країну, повідомила про закриття кордону із Сербією.