У неділю, 20 вересня, в Президент-готелі в центрі Москви пройде конференція під назвою "Діалог націй. Право народів на самовизначення і побудову багатополярного світу".

Організатори зустрічі стверджують, що це "перший і поки унікальний захід з обміну думками між прихильниками суверенітету для малих народів по всьому світу". Передає РБК.

Точний список гостей "форуму" його організатори не повідомляють, аргументуючи це "міркуваннями безпеки". Проте, відомо, що в списках запрошених є так званий "націоналістичний рух Техасу", в офісі якого ФБР проводило обшук ще в лютому цього року.

Організатором "конференції" виступає російська громадська організація "Антиглобалістський рух Росії". В цілому, якщо судити за даними АДР, цього разу переважна більшість делегатів представлятимуть сепаратистські рухи, що борються проти західних урядів. Серед них: сепаратисти Гаваїв, Пуерто-Ріко і Каталонії, представники Західної Сахари і делегація від ірландської партії "Шинн Фейн", яка рік тому запропонувала провести референдум про відокремлення Північної Ірландії від Великобританії, спираючись на досвід шотландців.

Читайте також: Севастопільский мер-сепаратист займається бізнесом у Києві

Популярні новини зараз

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

У тексті запрошення на форум говориться, що "в конфлікті двох основних принципів міжнародного права - непорушності державних кордонів і права націй на самовизначення - учасники заходу стають на бік другого положення". Заявленою метою конференції є створення міжнародної робочої групи з координації дій "борців за незалежність по всьому світу".

За даними Російського мін'юсту, "Антиглобалістський рух" має статус регіональної громадської організації і був зареєстрований 15 березня 2012 року. Серед партнерів АДР вказані інформаційні агентства "Рекс", "Новоросія", радіо "Наше Підмосков'є", а також російські та міжнародні антивоєнні організації. Відомо також, що лідер АДР з 2013 року входить до президії організації "Офіцери Росії" нарівні з генералом Леонідом Івашовим, артистом Василем Лановим і співаком Йосипом Кобзоном. Очолює організацію глава комісії з безпеки Громадської палати Росії Антон Цвєтков.

Як розповів Іонов, два основних джерела фінансування АДР - добровільні пожертвування прихильників і урядові гранти. Цих коштів вистачає, щоб проводити міжнародні конференції хоча б раз на рік.Так, минулого року на проведення грудневого форуму АДР отримав від фонду один млн. руб., у цьому році на організацію конференції він домігся цільового гранту на два млн. руб.

Серед жертводавців є публічні особи - Роман Абрамович, Сулейман Керімов, великі компанії - Сбербанк, ЛУКОЙЛ, "Северсталь", ОНЕКСІМ, є й можливість простим громадянам перерахувати кошти через СМС. Фонд діє під патронатом президента Росії і його адміністрації.