Міністерство промисловості і торгівлі Росії внесло на розгляд уряду концепцію системи продовольчих карток для незаможних.

Про це повідомив ТАСС у вівторок, 15 вересня, заступник голови відомства Віктор Євтухов.

"Концепцію ми внесли в уряд минулого тижня. Якщо наші підходи будуть підтримані, про які я говорив неодноразово, то будемо допрацьовувати більш детально", - розповів заступник міністра. Він не розкрив деталей концепції.

Система продовольчих карток, як говорив Віктор Євтухов в лютому 2015 року, дозволить малозабезпеченим замість грошей отримати від регіональної влади знижку на оплату багатьох сільськогосподарських продуктів. Очікується, що продовольчі картки можуть ввести в 2016 році.

Читайте також: Імпортозаміщення овочів коштуватиме Росії 300 млрд рублів – експерт

Популярні новини зараз

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Показати ще

"Це не просто картки, які роздали і йди отримувати продовольство. З одного боку, це буде система підтримки та просування вітчизняних товарів, а з іншого - вона дасть людям можливість купити досить широкий спектр продуктів зі знижками", - пояснював заступник міністра.

Ідею введення продовольчих карток висловлювали під час економічної кризи в 2008 році і під час посухи в Росії в 2010 році, проте тоді в міністерстві торгівлі цю тему не опрацьовували. У 2015 році Мінпромторг почав розробляти систему карток на прохання першого віце-прем'єра Росії Ігоря Шувалова.