Для реалізації так званого імпортозаміщення парникових овочів Росії потрібно інвестувати як мінімум 300 мільярдів рублів.

Про це розповів президент російської Національної спілки виробників овочів Сергій Корольов – повідомив інформаційний портал "Газета.Ру".

"Для того, щоб ми повністю перейшли на своє виробництво парникових овочів, нам потрібно 300 млрд. рублів інвестицій", - зазначив він.

Корольов підкреслив, що виконати цей план не дозволяє економічна криза в Росії. "Адже відбулося падіння ринку і попиту, зросла ключова ставка, а волатильність рубля підвищила удвічі вартість обладнання", - назвав головні причини Корольов.

Читайте також: РФ прирівняє ввіз "санкціонки" до контрабанди отруйних і радіоактивних речовин

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Додатковим негативним чинником виступає низька рентабельність виробництва овочів, яка в Росії зараз перебуває на рівні 9%. Відсутність загороджувальних бар'єрів для овочевого імпорту також, за словами Корольова, слугує негативним фактором.

Президент російської Національної спілки виробників овочів висловився за корекцію митно-тарифного регулювання, технічного регулювання ринку, підвищення безпеки ввезення овочів, а також за державну підтримку галузі.