У Таджикистані повідомили про затримання ще 14 спільників уже колишнього заступника міністра оборони, який у п'ятницю, 4 вересня, вчинив збройний заколот.

Як мовиться у спільній заяві Міністерства внутрішніх справ і Комітету державної національної безпеки Таджикистану, в перебігу операції знешкодження цього угруповання в Ромітській ущелині також вилучена значна кількість зброї.

Обидва органи закликали колишнього заступника міністра оборони Абдугаліма Назарзоду і його спільників здатися.

За повідомленнями, загалом у перебігу і перших нападах заколотників, і силової операції проти них, загинули не менш як 44 людини – 18 силовиків і 26 бойовиків. Число затриманих заколотників і причетних до заколоту тепер складає 53. Сімом із них у неділю вже винесли звинувачення в тероризмі.

Читайте також: Спецоперація у Таджикистані: 13 бойовиків вбито, ватажка шукають

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Тим часом, далі триває операція ліквідації збройного угруповання в Ромітській ущелині у Вагдатському районі – місцевості за 150 кілометрів від столиці Душанбе, де переховуються бойовики на чолі з уже звільненим із посади заступником міністра оборони генерал-майором Абдугалімом Назарзодою. Скільки їх там, наразі не відомо – за різними версіями, від понад сотні до менш як десятка.

Президент Таджикистану Емомалі Рагмон, перебуваючи раніше в місті Вагдаті, заявив, що ця операція має завершитися найближчими днями, і запевнив, що всі винні будуть покарані.