Європейський союз може змусити світового гіганта Apple сплатити штраф у розмірі 19 млрд. доларів через нечесну сплату податків. Компанія, європейський офіс якої розташований в Ірландії, має пільгові податкові домовленості з країною.

Ефективна податкова ставка для Apple складала усього 1,9%. Саме такий відсоток компанія сплачувала Ірландії в період із 2003 по 2013 роки. Але європейські служби виявили у договорі між сторонами порушення правових норм.

ІТ-корпорація домовилась про пільгові податки із Ірландією в заміну на забезпечення громадян країни робочими місцями. Але зараз проти держави можуть висунути звинувачення. Як запевняють експерти, такі дії тягнуть за собою роки судових процесів, адже йде багато часу на апеляції та інші скарги.

Всього за роки перебування Apple у Ірландії, європейські служби нарахували суму у розмірі 19 мільярдів євро. Якщо незаконність угоди все ж підтвердиться, компанія з Купертіно заплатить ці гроші.

Читайте також: Україна судитиметься з СОТ через заборону імпорту до РФ

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Навіть не враховуючи пільгові податки, в Ірландії і без того найнижчий податковий процент у Європейському союзі. Він становить всього 12,5%.