Колишній працівник американських спецслужб Едвард Сноуден різко висловився на адресу Росії з приводу придушення свободи слова та громадських інтересів у суспільстві та інтернеті. Про це він розповів під час отримання премії Бйорнстьєрне Бьернсона у Норвегії.

Американець засуджує російську владу у намагання повністю контролювати інтернет та приватне життя власних громадян. Сноуден вважає,що свобода слова має бути дозволеною у будь-якій світовій державі.

Він також висловився стосовно засудження у РФ гомосексуальних зв'язків. На його думку, країна не має права вирішувати як саме, та до кого саме проявляти любов.

Сноуден запевнив, що ніколи не мав наміру залишатися жити у Росії. Після подій 2013 року він подав запит на надання притулку у 21 країну в світі. Лише РФ дозволила йому отримати статус біженця, тому в нього не було альтернатив.

Читайте також: В Ізраїлі провели акцію солідарності із кримськими політв'язнями

Популярні новини зараз

3600 грн зайвими не будуть: пенсіонерам пропонують матеріальну підтримку

Ці купюри не приймуть у магазинах: Нацбанк попередив українців

"Дуже важко": воїн ЗСУ, який став ТЦКшником після поранення, розкрив правду про видачу повісток

Головний "пожирач" електроенергії у домі: як економніше користуватися бойлером

Показати ще

Едвард Сноуден працював у ЦРУ до того, як розкрив секретну інформацію про спостереження розвідки за мільйонами громадян Сполучених Штатів. У 2013 році уряд США оголосив його у розшук, а влада РФ надала право на мешкання.