Дитячий фонд ЮНІСЕФ оприлюднив доповідь "Освіта під обстрілом" про негативний вплив війни на Близькому Сході на систему освіти. За офіційними даними, близько 9 тисяч шкіл не працюють з різних причин.

Близько 13 мільйонів дітей не можуть отримати початкову освіту через конфлікти на Близькому Сході та на півночі Африки. Навчальні заклади у цих країнах або зруйновані, або використовуються в якості притулку чи військової бази. За даними ЮНІСЕФ діти з шістьох країн живуть без початкової системи освіти.

У Сирії, Іраку, Лівії та Ємені не працює 9 тисяч шкіл. Багато викладачів покинули свої робочі місця через постійні обстріли. Через ті ж причини батьки не пускають дітей на уроки. У докладі також розповіли, що деякі мешканці водять своїх дітей до шкіл прямо під обстрілами.

Читайте також: На півночі Ємену вбили двох представників Червоного Хреста

Представник східного відділення ЮНІСЕФ Пітер Салама запевнив, що однією з причин міграції місцевих мешканців є відсутність освіти. Однак, близько 700 тисяч сирійських дітей не вчаться навіть на мирних землях, адже війна залишила розчарування цілому поколінню.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Показати ще

Наразі через військові конфлікти у цих країнах до Європи їдуть десятки тисяч нелегальних емігрантів. Біженці намагаються дістатись економічно успішних країн ЄС.