3 березня на похорон до Бориса Нємцова на територію Росії не пропустили екс-міністра закордонних справ, депутата Європараменту Сандру Калніете та спікера сенату Польщі Богдана Борусевича.

Сандра Калніете повідомила про цей інцидент на своїй сторінці у Фейсбуці:

"3 березня я прибула до Москви, щоб провести в останню путь Бориса Нємцова, як предстваник влади Латвії. Працівники аеропорту Шеремєтьєво затримали мій дипломатичний паспорт і я вимушена була чекати 3 години. Повідомили, що мені заборонений в'їзд до Російської Федерації "відповідно статті 27.1 закону про процедуру виїзду та в'їзду в Російську Федерацію з метою забезпечення оборони та безпеки держави та громадського порядку. Тепер я сподіваюся знайти собі місце в готелі "Повітряний експрес" в транзитній зоні аеропорту. Дипломатичний паспорт мені не повернули досі", - написала Калніете.

Латвійська влада глибоко обурена рішенням Росії.

"Така дія РФ дуже нас дивує, бо це суперечить елементарним гуманістичним принципам. Подібні дії російської сторони руйнують взаємну довіру і спричинюють негативний вплив на наші двосторонні відносини", - повідомили у відомстві МЗС Латвії.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Польському спікеру сенату Богдану Борусевичу на передодні від'їзду до Москви повідомили, що йому відмовлено в отриманні російської візи. Він мав представляти свою країну на поховальній церемонії Нємцова.

"Борусевич — ікона демократії Польщі та боротьби за свободу. Спікер сенату ідеальна кандидатура, щоб бути представником нашої країни для проведення в останню путь опозиціонера російської влади", - прокоментував Броніслав Коморовський, Президент Польщі.