Російська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи зупинила свою участь в її діяльності та будь-які контакти до кінця року. Представник Росії у ПАРЄ наголосив, що ніяких компромісів стосовно Савченко більше не буде.

"Ми попереджали, що якщо будуть обмеження права голосування навіть на короткий період, ми залишимо Асамблею. Тож цього року ми припиняємо участь у роботі. Ми також припиняємо будь-які офіційні контакти з асамблеєю", - заявив керівник делегації, глава комітету Держдуми у закордонних справах Олексій Пушков.

Він також підкреслив, що "не доводиться говорити про будь-які візити представників ПАРЄ, моніторинг ПАРЄ чи про контакти представників ПАРЄ з пані Савченко".

Голосування щодо позбавлення депутатів РФ права голосу у європейському парламенті до квітня відбулося зранку четверга, 29 січня. За проголосували 160 депутатів, проти - 42. Проти ізоляції Росії виступили представники Вірменії, Азербайджану, Кіпру, Сербії, а також частина австрійців, швейцарців, голландців, хорватів та турків.

У відповідь росіяни заявили, що серйозно розглядають можливість виходу з Ради Європи, тобто припинення участі в Європейській конвенції з прав людини.

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

"Питання про участь Росії в РЄ буде розглянуто наприкінці 2015 року виходячи з політичних умов, які будуть сформовані на той час. Я хочу зазначити, що досі Росія ніколи не розглядала таку можливість. Між тим сьогоднішнє рішення ПАРЄ ставить таке питання на порядок денний", - заявив Пушков.

Українській депутат Володимир Ар'єв повідомив, що президент ПАРЄ Анн Брасер "пообіцяла відправити відповідну ноту на ім'я Лаврова з вимогою звільнити Надю Савченко, яка користується максимальним рівнем дипломатичного імунітету протягом сесії ПАРЄ.

Прес-секретар Державної екоінспекції Ігор Тихолаз викликав хвилю обговорень в Інтернеті, повідомивши, як саме росіяни залишили будівлю ПАРЄ.

"Вони зі скандалом покинули свої робочі кабінети, голосно грюкнувши дверима. Але перед цим вичистили їх під нуль - забрали канцелярію (ручки, олівці, папір А-4, степлери, профайли), де-не-де повикручували лампочки і навіть мило з туалетів та туалетний папір прихопили. Бувалі представники офісу ПАРЕ в шоці, такого вони ще не бачили", - написав Тихолаз.